Monday, December 27, 2010

Hap web faqe ( website ) falas

Tashme per te hapur nje  web faqe ne internet eshte shume e thjeshte dhe mjaft e shpejte.Nje web ( website ) mund te perdoresh per arsye te ndryshme.Egzistojne shume tipe te ndryshme faqesh falas ne internet .Me te perhapurat jane te ashtuquajturat blog . Blogu zakonisht perdoret per te transmetuar ne itnernet idete ,mendimet etj etj. Por nje blog majft mire mund te beje edhe reklamim te ndonje produkti apo sherbimi.
Po ashtu egzistojne shume sherbime Hosting falas qe te japin mundesi te kesh nje faqe interneti te mirefillte por jo  me te njejtat privilegje si nje sherbim me pagese. Nese duam te zgjedim mes perdorimi te nje sherbimi Hosting falas dhe sherbimit Blog ,mund te them se kjo varet nga kerkesa juaj.
Nese ju nuk ju intereson shume menyra se si ndertohen web faqet ( faqet e internetit ) une ju rekomandoj te hapni nje blog .Arsyeja per kete eshte sepse te hapesh nje blog nuk kerkon te kesh njohuri informatike, cdo gje behet vizualisht me ndihmen e menuve perkatese.
Ndersa , nesi jeni student qe i perkisni fushes se Teknologjise se Informacionit dhe doni te eksperimentoni me teknologjine qe web faqet ofrojne atehere ju rekmandoj te zgjidhni nje sherbim Hosting falas.Duke hapur faqen tuaj nga nje sherbim Hosting falas ju mund te zgjidhni vete platformen ne te cilen te vendosni faqen tuaj pshm Apache , IIS etj. Keto platforma zakonisht kane te instaluara gjuhe programimi si PHP ,CGI,Perl etj qe i japin mundesi nje zhvilluesi te web-it te krijoje aplikacione web-i dhe ti testoje ne kete platforme.
Pra , nesu ju do te beni nje web faqe pa u munduar , bukur ,paster dhe lehte atehere zgjidhni metoden me blog.
Por nese doni qe zhvilloni aftesite tuaje ne zhvillimin e aplikacioneve web atehere zgjidhni metoden me sherbim Hosting falas.
Ne postimet me tej do te shpejgojme hap pas hapi si te hapim nje web faqe interneti nga fillimi deri ne fund.